TOP termékek
Kategóriák
Termékajánló
Forgalmazott márkáink







 

       

Virtuális túra Carp Dream Lake-n a képre kattintva elérhető


 

Zadravec Baits Team (HU)

 

Hírlevél
Cikkek,Érdekességek
2017.01.29 13:05

Péntek esti amur kalandok (Györei Gábor)

Az elmúlt szezonban nem sok időnk jutott a híres magfalókra, két alkalommal támadtunk rájuk és ehhez a Hácsi Tölgyes Horgásztó adott helyszínt.

 

 

”Ha igazi vadvízre vágysz, ezt a helyet ki kell próbálnod. Évtizedek óta lehalászás nélkül tartja fent az élővilágát, hihetetlen halakat rejt.”

 

"Csodálatos természet”

 

Első alkalommal augusztus derekán horgásztunk tudatosan amurra, még nem is sejtve hogy micsoda élményben lesz majd részünk. ..aztán a második horgászat felülmúlta az elképzeléseinket..
A helyválasztás nem okozott nagy fejtörést, hisz az előző horgászataink során a tó hátsó részéről pontos medertérképet készítettünk. A legkedvezőbbnek a sziget mögötti sekély rész tűnt, ahol a vízbe lógó fák és bokrok alatt aktívan táplálkoztak a célhalaink.

”Összesen 5 bottal kergettük a halakat, erre még később visszatérünk”

 

”A Monstercarp.hu által biztosított  teszt alanyok”

 

Na ki találja ki hogy melyik 2 termékcsaládot hoztuk magunkkal? Hát persze…Amur Special és a HempBomb!

”Az amur Speciál egy igen magas növényi rost tartalmú golyó, fő alkotóeleme a lucerna, ami köztudottan az amurok kedvenc csemegéje. Bátran használhatjuk etetésre és csalizásra is egyaránt, és ne lepődjünk meg ha beugrik egy-két potyka, ők is előszeretettel fogyasztják ezt a bojlit.”

 

”Ez a termékünk rövid idő alatt legendás hírre tett szert, melyre neve is utal. Különlegessége, hogy csíráztatott kendermagok lisztjéből készül. Ez a bojli főleg növényi összetevőket tartalmaz, ennek köszönhetően a pontyokon kívül még az amurok is nagyon kedvelik. Köztudott, hogy a pontyok és amurok nagyon kedvelik a kendermagot, éppen ezért kendermagos és kendermag pelletes etetés mellet bátran használhatjuk. Áprilistól késő őszig bátran használhatjuk, még nyári pangó vizeken is csodákra képes, amikor már semmi nem működik. Natúr változaton kívül még ananászos és banános kombinációval kerül forgalomba, és elérhető lebegő változatban is.”

 

Az etetésünket a torpedók táplálkozási szokásait tudatosan elemezve alakítottuk ki, ehhez használtuk az Amur Special és Hemp Bomb bojlikat, saját magkeverékünket és Amur Pelletet.
A száraz összetevőket vajsavval és Corn Siruppal bolondítottuk. Az amur horgászatánál a különböző magok szinte elengedhetetlenek, sokkal több kapást tudunk elérni mint „száraz” bojlis etetéssel. Ha minden apró részletre elég figyelmet fordítunk, a siker nem maradhat el...

„A csemege”

 

 

 

 „A szerelékeinket nem bonyolítottuk túl, 120-140 grammos ólom safety klipsszel, 35 lb előke 20 cm-es hosszban, általában blow back rig formájában kötve, legyen szó bármilyen csalizási kombinációról.”

 

 „Említettem fentebb hogy öt bottal horgásztunk…ebből 2 bottal horgásztunk a fák alatt, nagy mennnyiségű etetésen, 60 centis vízben. 1 botunk a kíméleti rész irányába volt elhelyezve, pva tasakkal, a másik 2 bottal pedig a sziget csücskében horgásztunk, 1-1,5 méteres vízben.
Az utóbbi inkább nappali kapásokat eredményezett, míg előbbiek éjszaka voltak sikeresebbek.”

 

Amikor leszáll az éj, a sekély vízben szinte hallani lehet a garatfogak varcogását…Érzeztem, eljött a mi időnk..
Az első halakra általában 10-11 óra környékén lehetett számítani….A kis vízben az amurok kapásoknál kiugranak a vízből és megkezdődik egy izgalmas kűzdelem…Volt olyan amiről fényképet sem tudtunk készíteni, mert egyszerűen nem lehetett megfogni egy pillanatra sem..

 „Ő volt az első hácsi torpedóm”

 

 „Ő már egy kicsit darabosabb példány, a második horgászaton sikerült elcsábítanom egy fénykép erejéig. Kis híján 8 kg volt.”

 

„Őt is a második pecán sikerült szákba terelnem, nagyon jól kűzdött!”

 

 „Felkelt a nap, elcsendesedtek a barátaink…Pakolás és irány haza..”

 

Köszönöm a figyelmeteket, még találkozunk!!
Györei Gábor

 

 

 

Webáruház készítés