Új jelszó kérése
TOP termékek
Kategóriák
Termékajánló
Forgalmazott márkáink

       

Virtuális túra Carp Dream Lake


 

Zadravec Baits Team (HU)

Hírlevél

Cikkek,Érdekességek

Először Zalacsányban - Misel Zadravec írása

 

Mišel Zadravec és Sandro Zadravec írása "...A pontyoknak megvolt a reggeli-, ebéd- és vacsoraidejük. Így többször előfordult, hogy mind a hármunknak egyszerre volt kapásunk…”

 

Misel Zadravec írása - Sok kapitális ponty fogásáról hallva és olvasva, arra a döntésre jutottam, hogy ellátogatok a híres Rainbow Lake-re.

 

Gyakorta csodálkozom rajta, hogy a vizeken szinte alig látok valakit, aki a szerelékére bedobás előtt, illetve behordás előtt stick mixxel optimálná esélyeit egy szép hal kifogására. Mindenki ismeri, de szinte senki sem használja, pedig rengeteg cikkben foglalkoztak már vele, és azt hiszem nem esek túlzásba, ha azt mondom hogy a készítéséről talán még több videófilm is készült.

 

 

      Az utóbbi években nagyon sokat írtak már a szakfolyóiratokban erről, és a hozzá tartozó végszerelékekről . A horgászboltok polcain több száz féle pop up megtalálható, minden lehetséges formában, nagyságban és színben. Ennek ellenére az a tapasztalatom, hogy csak kevés horgász használja a lebegő bojlit, pedig éppen az ilyen kis segédeszközök jelentik sokszor a sikert. 

 

 

  Manapság, mikor az életben a stressz, és a kapkodás uralkodik, különösen fontos számomra hogy azt az időt, amit kedvenc időtöltésemmel töltök el- ami természetesen a horgászat- annyira tartalmasan, és eredményesen töltsem el, amennyire csak tudom. A rövid, 2-3 napos horgászkiruccanások esetén ez még nagyobb jelentőséggel bír, hiszen nem tudok arra hagyatkozni, hogy egy ponty valamikor majdcsak megtalálja a csalimat, és egy kis szerencsével fogok egy halat.

 

 

 

Magyarországon a horgászok legkedveltebb etetőanyaga a kukorica minden variációban. Sajnos a horgászok nagy része főzés nélkül, keményen ahogy megvásárolják a takarmányboltokban a zsákból kilószámra szórja be a vízbe, és vár, hogy valamikor majdcsak jön egy hal, amelyik hagyja magát átverni. Amire a legkevesebben gondolnak, az, hogy a kukoricának több napra van szüksége ahhoz, hogy teleszívja magát vízzel, és ekkor válik a pontyok számára könnyebben emészthetővé. 

 

Előző hónapban bereppent egy olvasói levél a Ponty Világ szerkesztőségébe s ez adta az ötletet ehhez a cikkhez. A kérdés nagyjából a következő volt: Hogyan kell horgászni egy vizinövényekkel benőtt sóderos, illetve tőzeges tavon horgászni ahhoz, hogy  legyen kapás, és a horogra akadt pontyot ki is lehessen szabadítani a dzsungelből. 

 

Vizinövények vég nélkül.... a háromfai tó nem ok nélkül hordja a Zöld Pokol (Green Hell) becenevet, amit mellesleg én ragasztottam rá!

 

 

 Majdnem 2400 kilométer autóban ülés után végre megérkeztünk, ismét a legendás Lac de Curton tavon vagyunk, és örvendezhetünk a két hetes horgászatnak a hatos helyen.

 

Idei első túrámat a lakóhelyemhez közeli majdnem 70ha-os Zalaszentmihályi-Öreg tóra szerveztem!Közel 4éve szemezgettem már a tóval de valami miatt soha nem sikerült még rajta horgásznom!A tó az egykori tőzegbányászat során jött létre évtizedekkel ezelőtt!
Rövid telefonos egyeztetés után  Gyula bácsinál lefoglaltuk a 2-es számú horgászhelyet!Meg kell jegyeznem  hogy a tógazda személyében egy nagyon korrekt és kedves embert ismerhettem meg ,akinél látszott hogy él hal a taváért és a benne lévő gyönyörű halaiért!Ami még rendkívül szembetűnő volt hogy nála nem az üzletszerű horgásztatás a fő cél hanem az hogy az ideérkező horgászok nyugalomban és jókedvűen pihenhessék ki fáradalmaikat!

 

Webáruház készítés