TOP termékek
Kategóriák
Termékajánló
Forgalmazott márkáink

       

Virtuális túra Carp Dream Lake


 

Zadravec Baits Team (HU)

Hírlevél

Cikkek,Érdekességek

Az egész történet úgy kezdődött, hogy 2011 tavaszán baráti meghívást kaptam Romániából, hogy látogassak el egy horgászat erejéig a Tancabesti-tóra, ami a legendás Raduta-tározó tőszomszédságában helyezkedik el. Ezt semmiképpen sem szerettem volna kihagyni, hiszen 2000 és 2004 között nyolcszor jártam az akkor méltán nagyhírű Sarulesti-tavon, ahol feledhetetlen élményeket szereztem; gondoltam, itt sem lesz majd másképpen.

 

Először Zalacsányban - Misel Zadravec írása

 

Mišel Zadravec és Sandro Zadravec írása "...A pontyoknak megvolt a reggeli-, ebéd- és vacsoraidejük. Így többször előfordult, hogy mind a hármunknak egyszerre volt kapásunk…”

 

Misel Zadravec írása - Sok kapitális ponty fogásáról hallva és olvasva, arra a döntésre jutottam, hogy ellátogatok a híres Rainbow Lake-re.

 

Gyakorta csodálkozom rajta, hogy a vizeken szinte alig látok valakit, aki a szerelékére bedobás előtt, illetve behordás előtt stick mixxel optimálná esélyeit egy szép hal kifogására. Mindenki ismeri, de szinte senki sem használja, pedig rengeteg cikkben foglalkoztak már vele, és azt hiszem nem esek túlzásba, ha azt mondom hogy a készítéséről talán még több videófilm is készült.

 

 

      Az utóbbi években nagyon sokat írtak már a szakfolyóiratokban erről, és a hozzá tartozó végszerelékekről . A horgászboltok polcain több száz féle pop up megtalálható, minden lehetséges formában, nagyságban és színben. Ennek ellenére az a tapasztalatom, hogy csak kevés horgász használja a lebegő bojlit, pedig éppen az ilyen kis segédeszközök jelentik sokszor a sikert. 

 

 

  Manapság, mikor az életben a stressz, és a kapkodás uralkodik, különösen fontos számomra hogy azt az időt, amit kedvenc időtöltésemmel töltök el- ami természetesen a horgászat- annyira tartalmasan, és eredményesen töltsem el, amennyire csak tudom. A rövid, 2-3 napos horgászkiruccanások esetén ez még nagyobb jelentőséggel bír, hiszen nem tudok arra hagyatkozni, hogy egy ponty valamikor majdcsak megtalálja a csalimat, és egy kis szerencsével fogok egy halat.

 

 

 

Magyarországon a horgászok legkedveltebb etetőanyaga a kukorica minden variációban. Sajnos a horgászok nagy része főzés nélkül, keményen ahogy megvásárolják a takarmányboltokban a zsákból kilószámra szórja be a vízbe, és vár, hogy valamikor majdcsak jön egy hal, amelyik hagyja magát átverni. Amire a legkevesebben gondolnak, az, hogy a kukoricának több napra van szüksége ahhoz, hogy teleszívja magát vízzel, és ekkor válik a pontyok számára könnyebben emészthetővé. 

 

Előző hónapban bereppent egy olvasói levél a Ponty Világ szerkesztőségébe s ez adta az ötletet ehhez a cikkhez. A kérdés nagyjából a következő volt: Hogyan kell horgászni egy vizinövényekkel benőtt sóderos, illetve tőzeges tavon horgászni ahhoz, hogy  legyen kapás, és a horogra akadt pontyot ki is lehessen szabadítani a dzsungelből. 

 

Vizinövények vég nélkül.... a háromfai tó nem ok nélkül hordja a Zöld Pokol (Green Hell) becenevet, amit mellesleg én ragasztottam rá!

 

 

 Majdnem 2400 kilométer autóban ülés után végre megérkeztünk, ismét a legendás Lac de Curton tavon vagyunk, és örvendezhetünk a két hetes horgászatnak a hatos helyen.

 

Webáruház készítés