TOP termékek
Kategóriák
Termékajánló
Forgalmazott márkáink

       

Virtuális túra Carp Dream Lake


 

Zadravec Baits Team (HU)

Hírlevél

Cikkek,Érdekességek

Idei első túrámat a lakóhelyemhez közeli majdnem 70ha-os Zalaszentmihályi-Öreg tóra szerveztem!Közel 4éve szemezgettem már a tóval de valami miatt soha nem sikerült még rajta horgásznom!A tó az egykori tőzegbányászat során jött létre évtizedekkel ezelőtt!
Rövid telefonos egyeztetés után  Gyula bácsinál lefoglaltuk a 2-es számú horgászhelyet!Meg kell jegyeznem  hogy a tógazda személyében egy nagyon korrekt és kedves embert ismerhettem meg ,akinél látszott hogy él hal a taváért és a benne lévő gyönyörű halaiért!Ami még rendkívül szembetűnő volt hogy nála nem az üzletszerű horgásztatás a fő cél hanem az hogy az ideérkező horgászok nyugalomban és jókedvűen pihenhessék ki fáradalmaikat!

 

     A pontyok természetüknél fogva nagyon kíváncsi élőlények, amint valami újat, feltűnőt, vagy érdekeset találnak a víz alatt, már fel is keltette a kíváncsiságukat, hogy az a valami vajon ehető-e. Legyen az egy neon színű pop-up, vagy egy ellenállhatatlan illatfelhő ami a vízben terjeng. Mi emberek nemcsak látjuk, hanem tapintásunkkal is képesek vagyunk megvizsgálni az érdekes objektumot. 

 

       Az egyik bojli nem egyenlő a másikkal. Különbségek vannak nemcsak az összetételben, hanem a formában, színben, keménységben, vagy a  fajsúlyban. Már sok éve bojli a „csali”, ha nagy pontyot akarunk fogni. Ez nem meglepő, hiszen a kombinációs lehetőségek száma szinte végtelen. Beszélhetünk előállításbeli különbségekről, vagy a felkínálás módjában, vagy nagyságban, színben, vagy összetételben is lehet különbség. De van egy  másik megkülönböztetőjegy is, a forma, amiről ritkábban esik szó. Annak, hogy a bojlik gömbölydedek, gyakorlati oka van. Így be lehet a dobócsővel etetni, vagy akár a csúzlival, biztos hogy már ti is mérgelődtetek, mert a nem tökéletesen gömb formájú bojlit a szél elvitte oldalra, és az etetés pontatlan lett. Tehát, amikor a golyókat elkezdték nagy mennyiségben gyártani, ez a forma volt a gépek kialakításához is a legkézenfekvőbb, és a házi bojligyártáshoz a rollereket, és kinyomópisztolyokat is ehhez igazították.

 

 

Zadravec gólyokkal a Garden Lake-n....

A mai napon a Gyálon található Garden Lake Sporthorgásztóra látogattunk el egy gyors 12 órás peca erejéig.

 

Kavicsbánya pontyai!

Gyorgy 01

December 7.-ét mutatott a naptár mikor barátommal és kollégámmal Bécivel egy extrém téli túrára érkeztünk a zalai dombságok között meghúzódó Zalacsányi tó partjára!

 

10872537 777774182257625 1655250713 n

Már az elmúlt évben, amikor az első alkalommal horgásztam a Carp Dream Lake tavon Tornyiszentmiklóson, gondoltam arra, hogy ez a tó ideális lenne szervezett horgásztúrák lebonyolítására. Most, augusztus közepén el is jött az ideje, összeállítottam egy 17 fős csapatot, barátokból, és jó ismerősökből.

 

Már két napja ülünk a botjaink mögött, és az egész tavon épp csak két halat fogtak ki, az időjárás, pedig várhatóan a közeljövőben nem fog változni. Társam és én már csak arról beszélgetünk, hogy ebben a helyzetben vajon mit tehetnénk.

 

Barátom , és csapattársam Attila.

Decembert írunk.. A hőmérő 4 C°  fokon áll, a víz hőmérséklete 3 C°  …Míg mások a meleg szobában
várják az ünnepeket, mi  a bajszos barátainkat vettük célba…
A hétvégén alkalmunk volt ellátogatni Csabi barátommal Biatorbágyra egy közel 30 órás horgászat
erejéig.

 

Már húsz esztendővel ezelőtt, még amikor Ausztriában éltem, hallottam egy tóról, ahol ismételten nagy pontyokat, és harcsákat fogtak. De valahogy sehogy sem jött ki a lépés úgy, hogy el tudtam volna látogatni oda, és kifogni egyet a bácsbokodi nagy halak közül, egészen idáig.

 

Webáruház készítés