Kategóriák
Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél

       

Virtuális túra Carp Dream Lake-n a képre kattintva elérhető


 

Forgalmazott márkáink


 

Szavazás

Fórum


Kérdezz-válaszolunk!
(57.) Misel
2019.07.03 17:03
Szabolcsnak:
Törpe jelenség:
A szénhidrátos bojli a falánk törpék ellen sem garancia, képesek pl a magvakat is felszedni, ha étvágyuknál vannak..(lásd főtt kukorica)
Inkább a lebegtetéssel, keményre szárított golyókkal tennék próbát.Esetleg egy elterelő etetést alakítanék ki a törpék számára, távolabb a pontyos etetéstől.Csalizni meglehet próbálni a Hemp Bomb-ot, Amurspecialt, talán azokat elkerülik.
Szelektálás:
A nagyobb méretű pontyok reményében 2x30, 3x20-as, vagy 30-as balanszírozottal kellene egy próbát tenni a fő etetéstől távolabb, amit az öreg pontyok csak tisztes távolból közelítenek meg, tapasztaltságukból adódóan.
(56.) Mester Szabolcs
2019.07.02 14:40
Szia Misel,
Sok bojlit próbálltam és teszteltem már szép eredményekkel különböző vizeken. Viszont ahol állandó helyem van az egy kcisit más vízterület. A víz igen nehéz, Körös holtág, törpeharcsa van bőben és mióta horgász kezelésben van telepítik is, azaz jó lenne szelektálni és nem a 2-4 kg közöttieket fogni folyamatosan. Szénhidrát alapú, keményebb bojlit keresek a palettán, azt gondolom azzal tudnék előrelépni. Mit javasolsz?
(55.) Pisti
2019.05.22 11:37
Szabolcsnak:
Nincs rá szabály, hogy alkalmazható e a leadcore és a dobó, illetve előtét zsinór együttes használata.Egy dolog fontos: Ha zsinórszakadás esetén halvesztésed van, úgy az ólom, klipsz, le tudjon csúszni a zsinórról, ne cipelje magával a hal feleslegesen, mert ez a pusztulásához vezethet.Elképesztő,mennyien nem figyelnek oda a megfelelő halbarát szerelékek össze állítására, használatára.
(54.) Csontos Szabolcs
2019.05.21 15:00
Üdv. Lehet hülyeséget kérdezek de tanácstalan vagyok. Szóval nagyobb távolságra ugye kell a dobóelőke. Viszont volna jó a leadcore előkét is használni. A kérdés, hogy a két előke mehet egyszerre avagy egyszerre csak az egyik alkalmazható? Elnézést a tudatlanságomért, próbálok okosodni. :) A választ előre is köszönöm! Üdv Szabolcs
(53.) Peti
2019.02.14 18:04
Köszönöm a választ Misel.Ezek valamelyikével fogok próbálkozni tavasszal.Sok sikert kívánok neked: Peti
(52.) Misel
2019.02.14 10:24
Petinek:Szia nagyon jó kérdés!Bár az április még kicsit odébb van,így a víz felmelegedése is döntő fontosságú tényező.Az gondolom, hogy a Squid Demon 16-20mm-es Cranberry,Mulberry,TNT Spice a gyümölcsös, fűszeres jellegük miatt jók lehetnek. Ezt a kombinációt kikönnyíteném a Thunder,Xtreme popup-al,ami szintén aktív lebegő bojli az ilyen áramló, iszapos vizeken.A dippelést is ajánlom a körülmények szerint, viszont nem kell ragaszkodni a bojlival megegyező ízvilághoz! Bátran lehet variálni, játszani az ízekkel! :)
(51.) Szöllős Péter
2019.02.13 21:09
Sziasztok! Szeretném megkérdezni,hogy tavasszal,áprilisban milyen ízű bojlit ajánlotok lassan folyó,iszapos aljú vízben.Nyáron nagyon jól működött ugyanitt a monster crab ízű,sok gyönyörű halat fogtam vele de a tavaszi csaliban bizonytalan vagyok:Peti
(50.) P.Pepe
2019.01.20 22:38
Köszönöm szépen a választ! Megfogadom a tanácsokat! :)
(49.) Misel
2019.01.16 02:12
P.Pepének:
A nyári horgászatokra a májas, halas, fűszeres jellegű csalikat ajánlanám.
Ezek bármelyik kategóriánkban megtalálhatóak még a Fantasy családban is igen fogósak, nem lehet velük mellé lőni. Csalizásra a 24-es méret megfelelő lehet akár duplán, vagy a 20-as golyó akár triplán is, nem kell félni a mérettől. Amennyiben a fehér halak mennyisége számot tevő jelenség, indokolt lehet az ilyen nagyobb falatok használata is! Etetésre remek golyók a Monster Carp és a Happy Carp-Natur Fish, nem lehet probléma a nagyobb mennyiségű etetésnél sem! Javasolnám még a Balaton Fantasy vegyes méretű 20-24mm bojlikat, valamint a Scorpion Chili oldódó 24 mm-es változatait is!
A Belachan kiváló attraktor és összetevő, számos vizen nagyszerű eredményeket produkált számunkra.A dippelést az iszaposabb vizekre ajánlanám, de ahol keveset használják, szintén egy csoda fegyver lehet a tarsolyunkban.
Üdv. Misel
(48.) P.Pepe
2019.01.15 20:37
Sziasztok!

A nagy kérdésem, hogy nyári időszakban pár napos, egy hetes horgászatok alkalmára mi lenne a Zadravec Baits repertoárból az ajánlatotok ?

Lényegében a olcsóbb kategóriából szemezgettem viszont ezzel szemben a 10+ 15+ akár 20+ lenne a cél.

Mivel a kagyló a nagyobb pontyok egyik kedvence az én tudtom szerint ezért a Fantasy szériából a 24mm-est néztem volna ki mellé a 2,5kg natur vagy kagylós etetőbojlit. Emellett szemezgettek a Belacan dolgokkal a por és folyékony dippel és a pop uppal.

Ezekből mi lehet az életszerű? Vagy már ez a dippelés nem annyira vonzza a nagyokat?

Ezen a feltételezésem kívül, vagyis nem figyelembe véve (természetesen maradva a olcsóbb dolgoknál) Ti mit tudnátok tanácsolni? Ízek? méretek? stb.? (Tegeződésért elnézést így egyszerűbb "horgászok" között"

Előre is köszönöm!

Név
E-mail
Hozzászólás
Webáruház készítés